Wanneer Niet Voor Mobile First Kiezen?

De nieuwe goudstandaard

Je hebt de term ‘Responsief’ waarschijnlijk al eerder gehoord. Een term die heilig is voor designers en developers en wordt behandeld als evangelie voor elke web ontwikkelaar.

Uiteraard is het gebruiksvriendelijk en toegankelijk maken van jouw website voor elke schermdiagonaal en toestel een must. Toch is er een belangrijke nuance die vaak vergeten wordt. Elke case is verschillend en moet apart bekeken worden. Vaak zal je merken dat een mobiele ervaring kan en moet behandeld worden als een volledige aparte ervaring.

Van eerste tot blijvende indruk

Het eerste bezoek aan een website vindt vaak plaats in het informatie stadium van de customer journey. Jouw potentiële klant is bezig met het verzamelen van alle benodigde informatie die uiteindelijk zal leiden tot een verkoop of een drop-off.

Laat ons opnieuw aan de slag gaan met een vergelijking zoals bijvoorbeeld het kopen van een nieuwe plant. Klant A is online op zoek naar de beste prijs voor een specifieke plant terwijl Klant B ook de beste prijs wilt maar ook liefst lokaal zou willen kopen voor aanvullend advies en de mogelijkheid om op locatie te gaan.

Wanneer de klant absoluut geen idee heeft naar wat hij exact op zoek is wordt de customer journey nog ingewikkelder en complexer.

In de meeste gevallen zal de klant zich wenden tot Google om informatie te bekomen. Hoe je om gaat met een potentiële klant op elk verschillend stadium van de customer journey die voor iedereen uniek is zal bepalend zijn voor het conversie percentage van je website.

Mobiel vs desktop

Het percentage aan mobiele gebruikers tegenover desktop gebruikers is sterk afhankelijk van het bedrijf en industrie waarin het operationeel is.

Een B2B onderneming zal hoogstwaarschijnlijk meer desktop gebruikers aantrekken terwijl B2C ondernemingen meer mobiele bezoekers zullen hebben.

Trends zoals deze opmerken en naargelang optimaliseren en aanpassen op gebied van budget, targetting en gedrag zullen de campagnes veel performanter maken.

Daarom zeg ik, responsief is niet het aanpassen van de resolutie. Responsief is het aanpassen van de gebruikservaring.

Onze strategie
5/5

Beoordeling van 5/5 op Google

Gratis en vrijblijvende audit of eerste inkijk

Toch benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Vul het formulier in en wij nemen contact op.

Explore
Drag